Header Ads

Prensa de Bosnia resalta gol de Acevedo



B.D.-El gol que anotó el pasado domingo el dominicano Edward Acevedo Cruz, en su debut en primera división del fútbol de Bosnia, fue resaltado con grandes titulares en la prensa de ese pais de los Balcanes. El equipo Leotor contra quien jugaron tenia 290 minutos sin recibir  goles, hasta que el nativo de República Dominicana perforó la redes.

Cuando Acevedo fue sustituido en el minuto 80 fue ovacionado de pie por los fanáticos presentes en el estadio de la ciudad de  Prijeodru. Según expresan los medios, el dominicano se ha ganado la simpatía de los aficionados y a pesar de su baja estatura estuvo presente en casi todo el campo de juego.

En las calles las personas lo reconocen y le dan aliento para que continué contribuyendo con su equipo.

http://rs-sport.org/?s=novosti_citaj&vise=3948&fb_source=message

Fudbaleri Rudar Prijedora, napokon su srušili neugodnu tradiciju u dosadašnja tri prvenstva Premijer lige BiH, jer protiv Leotara nisu ostvarili pobjedu, pošto su imali četiri remija i dva poraza. U subotnjnjem srpskom derbiju, u okviru četvrtog kola ubjedljivo su savladali Trebinjce sa 3.1, a mrežu golmana gostiju Boška Milenkovića, poslije 290 minuta ove sezone, načeo je Asevedo Kruz. Na pitanje potpisnika ovih redova da se ne ljuti što je igrač utakmoice bio strijelac drugog pogotka Haris Hadnžić, kroz smijeh je započeo razgovor.

- Ma kakva ljutnja. Nije to važno, bitno je da smo pobijedili Leotara, koji je nezgodna ekipa. Na vrijeme smo postigli taj prvi pogodak, drago mi je što sam ga dao glavom, ali nismo trebali da u odličnoj igri napravimo grešku i dozvolimo protivniku da nam pred kraj iz jedne šanse da gol - priča Vedo, kako ga oslovljavaju saigrači, te ''rudari'' sa Sane i nakon odlaska prošle sezone golgetera tima Vedrana Kantara u banjalučki Borac, ponovo imaju ''Vedu''.

Domaći golman Dejan Milanović savladan je u samom finišu, tek pošto je junak ove priče u 80. minutu napustio teren, ispraćen ovacijama sa tribina Gradskog stadiona u Prijeodru i očito je da je već pobrao simpatije navijača. A kako i ne bi, iako omalen (visok 163 centimetra, težak 66 kilograma) na poziciji desnog bočnog, stiže da pomogne svojim saigračima i ima ga gotovo svuda na ''travnatom tepihu''. Takvi igrači su uvijek na cijeni.

- Fino je kad ti svi čestitaju. Na ulici me sreću ljudi, tapše po rameni, to prija, a i lijepo je kad pogledaš na tabeli, a tvoja ekipa na četvrtom, petom, šestom mjestu, a ne negdje dole. Sada je važno da se osvoji što više bodova - smatra Asevedo Kruz.

Jedan od nosilaca igre šefa stručnog štaba Velimira Baje Stojnića, koji je rodom iz Dominikanske Republike, a put ga je iz Španije doveo na ove prostore, prvo u Veternik u Srbiji, pa potom sastav prvoligaša Republike Srpske Modriča-Maximu, sa optimizmom iščekuje sljedeće gostovanje bh. vicešampionu i finalisti Kupa BiH Širokom Brijegu.

- Ono što sam na TV vidio protiv Čelika u Zenici gdje su doživjeli poraz (1:2) daje mi za pravo da tvrdim da možemo da idemo kod njih sa željom da osvojimo bar bod. Treniram veoma dobro i siguran sam da možemo da nastavimo seriju uspjeha. Želio bih na kraju da istaknem da sam odlično primljen u Rudar Prijedoru i triduću se da takav odnos i povjerenje opravdam - zaključio je simpatični Asevedo Kruz.

PRIJEDROČANI POSTIGLI 100. GOL U BH. ELITI
Treći pogodak Prijedročana u subotnjem duelu sa Trebinjcima, koji je postigao Marinko Rastoka, bio je u njihovoj četvrtoj sezoni u bh. eliti, jubilarni 100. gol u 94 meču, dok im se mreža do sada zatresla 124 puta.

NA 19. MJESTU ''VJEČITE'' TABELE
Ujedno ''zeleno-crni'' su napravili pomak na ''vječitoj'' tabeli prvenstava Premijer lige BiH, sa bilansom od 34 pobjede 18 remija i 42 poraza sada su na 19. mjestu i imaju 120 bodova, ispred Laktaša sa 119.

I RADMILO ŠIPOVAC SRUŠIO TRADICIJU
Okršaj srpskih klubova iz svječane lože Gradskog stadiona u Prijedoru posmatrao je i direktor banjalučkog Borca Radmilo Šipovac, koji je, prije svega kao istinski poklonik fudbalske igre, uživao u onome što su prikazali akteri na terenu.

- Vrijeme je bilo teško za igru i obje ekipe vrijedi pohvaliti i čestitati im na pruženom. Rudar Prijedor ima odličnu ekipu, odigrao je veoma dobro i zaslužio pobjedu kojom sam i ja prekinuo tradiciju negativnih rezultata domaćih, jer kad god sam dolazio da ih gledam nisu slavili - otkrio nam je Šipovac.





No hay comentarios

Con la tecnología de Blogger.